Legea atracției nu funcționează. Iată de ce!

Ai văzut Secretul, poate ai citit și cartea. Ai mai citit și alte cărți. Ai crezut că legea atracției funcționează, ai vrut să crezi, dar nu s-a schimbat nimic în viața ta. Ai citit tot felul de articole în care ți s-a spus că funcționează. Pe unele le-ai luat de bune și ai aplicat ce scria acolo. Nu s-a întâmplat nimic. Știi că nu funcționează, deci nu îți mai bați capul cu ea. Și totuși, de ce nu funcționează? Chiar există sau cineva a inventat-o ca să facă mișto de alții și să aibă niște câștiguri de pe urma ei?

Îți spun eu de ce nu funcționează: nu funcționează pentru că te aștepți să stai în poziție de meditație, să gândești pozitiv și Universul să îți livreze la ușă ce visezi. Nu funcționează pentru că în momentul în care „gândești pozitiv” te concentrezi, de fapt, pe ceea ce nu ai. Nu funcționează pentru că nu acționezi în nici un fel, nu faci nici un pas pe calea nouă pe care ți-ai dori să fii. Nu funcționează pentru că nu ieși din zona de confort. Da, știu, viața ta nu e confortabilă, că de-aia vrei schimbare, cu toate astea, din păcate, viața ta, așa neconfortabilă cum e, e zona ta de confort. Și boala poate fi o zonă de confort, la fel și lipsurile. Nu funcționează pentru că te aștepți să se schimbe lumea, nu accepți și nici nu vrei să te schimbi tu. Nu funcționează pentru că nu îți asumi responsabilitatea pentru viața ta, mereu altcineva e de vină pentru că lucrurile nu sunt cum ar trebui să fie în viața ta. Nu funcționează pentru că îți dorești conștient ceva, dar în interiorul tău e un mare NU: ce bine ar fi dacă… dar asta nu e pentru mine… Nu funcționează pentru că în loc să te concentrezi pe viața ta, te uiți în grădina vecinului. Nu funcționează pentru că ești „ancorat” în realitate. Adică te uiți la știri să vezi pe ce lume trăiești. De fapt, te uiți la știri să vezi pe ce lume îți spun alții că trăiești și vezi ceea ce vor alții să vezi. Nu funcționează pentru că nu știi cum funcționează și funcționează, de fapt, exact cum nu îți dorești să funcționeze. Adică îți aduce ce încerci să elimini.

Dacă încă nu ai plecat înjurând din blogul meu, înseamnă fie că ai considerat că s-ar putea să am dreptate și te aștepți să primești de la mine și ceva care să te ajute, fie lucrezi cu legea atracției și ai intrat din cauza titlului, să vezi ce mai scrie o nebună pe internet. Dacă ești în categoria 2, deja zâmbești și vei citi până la capăt ca să dai mai departe, poate știi pe cineva care are nevoie de articolul ăsta. Dacă ești în prima categorie, ai avut dreptate, îți voi spune câteva lucruri pe care eu până acum nu le-am citit online sau nu le-am găsit pe toate la un loc ori explicate cum trebuie și îți voi recomanda și 4 cărți, care te vor ajuta să schimbi multe lucruri la tine dacă le vei citi și, desigur, le vei pune în practică.

Cam 95% din tot ceea ce facem este dictat de subconștient, nu de conștient. Dacă acțiunile noastre ar fi conștiente, ar însemna să fim atenți inclusiv la fiecare pas, la fiecare respirație. Asta e o informație pe care am regăsit-o de multe ori în online, dar incompletă. Ce nu am găsit scris online (poate nu am căutat suficient, dar nu are importanță, mai bine citești de 2 ori decât niciodată) este faptul că subconștientul nu face diferența între imaginar și real, între bine și rău, între NU și DA, nu știe de morală, nu știe să „lege fraze”. Și asta e esențial. De aceea, atunci când afirmația ta „pozitivă” este „nu vreau să mai am datorii”, „m-am săturat de sărăcie”, „nu mai vreau mașina asta” etc., de fapt, tu îi spui subconștientului tău exact pe dos. Când vorbești, fie și doar în gând sau în oglindă, poate mai ales atunci, când vorbești doar cu tine, reformulează cu „am tot ce îmi trebuie”, „sunt sănătos”, „conduc o mașină nouă” (dacă știi și ce mașină vrei, numește-o) etc. Gândirea pozitivă înseamnă să folosești cuvinte pozitive, nu negative. Dacă îți poți imagina că ești pe o plajă privată într-un loc exotic și să trăiești emoția (bucuria, relaxarea, etc., fiecare ce emoție ar avea legată de o atare experiență sau orice altă experiență, plaja e doar un exemplu) o dată, de două ori, de trei ori… subconștientul o transformă în amintire. Pentru el, că s-a petrecut în mintea ta sau în realitate, e același lucru. În timp, visele cu ochii deschiși, trăite însă cu intensitate, devin realitate. E nevoie de timp și de exercițiu, dar se poate. Dacă îți spui, însă, „ce mișto ar fi acolo, dar nu voi ajunge niciodată”, nu vei ajunge niciodată.

Dacă îți urmărești conștient limbajul vei putea să descoperi ce credințe limitative ai. După aceea vei putea să le înlocuiești. Poate nu neapărat singur, dar se poate și așa.

Suntem educați (a se citi programați) de mici să avem viețile pe care le avem. Dacă viața ta nu e ce îți dorești, atunci amintește-ți ce spuneau părinții, bunicii sau alte persoane influente din viața ta despre bani, viață, relații etc. (începi cu sectorul care te doare cel mai tare). Vei vedea că realitatea ta reflectă destul de mult convingerile lor, chiar și atunci când ai conflicte cu ei și, în aparență, nu „semănați” prea mult. Recunoaște în tine limitările educate de ei și elimină-le.

Dă-ți o șansă. Una reală. Orice poți „vedea” cu mintea poți înfăptui. Orice idee ai, dacă ți-a fost dată, o poți materializa. Dacă nu o vei face tu, la un moment dat o va face altul. Și atunci vei spune: păi da, ăla a avut bani, relații, timp… Ei bine, nu, ăla și-a dat o șansă. Că ai mai multe sau mai puține resurse e mai puțin important. Cel mai mult contează ce îți dai voie să faci, ce crezi că poți face și ce faci pentru ca visul tău să devină realitate.

Dacă ai un vis, oricare ar fi el, fă un pas către împlinirea lui. Și încă unul. Și încă unul. Nu aștepta să îți pice din cer, nu se va întâmpla. Dă un telefon, întâlnește-te cu un prieten, ieși din casă, scrie, cântă, orice ar putea să te ducă pe drumul către implinirea visului tău. Nu mâine, AZI. Acum.

Ieși din relațiile în care nu crești, schimbă jobul care nu îți place, schimbă-ți obiceiurile, inclusiv cele alimentare, fă mici schimbări care să ajute să schimbi, în timp, mai mult. Dacă mergi din punctul A în punctul B 10 ani la rând pe același drum drept, nu o cotești niciodată nici la stânga, nici la dreapta, crezi că peste încă 10 ani vei ajunge, folosind același drum, în punctul C? Poate că pare a fi periculos să cotești puțin la dreapta, dar singurul pericol real e să vezi că 10 ani ai bătut un drum extrem de greșit și să regreți că ai pierdut 10 ani. Vestea bună e că nu i-ai pierdut, au făcut parte din experiența ta de viață. Și că acum e momentul să faci la dreapta, deci nu are sens să regreți cei 10 ani, ci să te concentrezi pe ce e nou și bun acum, pe noul drum. Indiferent de ce vârstă ai avea, oricând poți schimba orice, doar să vrei.

Înconjoară-te de oameni pozitivi, luminoși, inteligenți, de la care poți învăța, cu care te poți bucura, care te pot susține. Renunță la prietenii care te trag în jos. Oricât de mult i-a iubi, iubește-te pe tine un pic mai mult.

Ferește-te de invidie. Și a ta și a altora. Fii fericit pentru cei ce reușesc, crede-mă pe cuvânt că invidia nu te ajută. Ba dimpotrivă.

Lasă trecutul să plece. Nu îți mai aduce nimic nou. Dacă rămâi angrenat în povestea ta veche, nu vei putea construi niciodată altceva.

Ar mai fi multe de spus, dar nu intenționez să scriu o carte acum. Mai povestim și altă dată. Dacă te întrebi de unde știu toate astea, le știu din practică, din cărți și din cursuri. Multe cărți, multe cursuri, extrem de multă practică. Îți las și o dovadă aici, pentru că dacă mă știi ca om de marketing, probabil în mintea ta se va produce un scurtcircuit. Așa cum anunțam zilele trecute, vei vedea alte laturi ale mele de acum încolo. Omul de marketing se va ascunde în curând și va lăsa la iveală omul preocupat mereu de oameni, în toate sensurile acestui cuvânt.

Și iată și cărțile pe care ți le recomand, cu linkuri către Cărturești sau Libris, 2 librării dragi sufletului meu, dar cred că le poți găsi și în alte părți dacă vrei să cauți singur(ă):

Puterea extraordinară a subconștientului tău, JOSEPH MURPHY
Zero limite, JOE VITALE & IHALEAKALA HEW LEN
Starea Zero, JOE VITALE
Îngerii abundenței, DOREEN VIRTUE & GRANT VIRTUE

Diana Soare

Hoinar prin viață. Pasionată de comunicare, oameni, locuri. Life coach, blogger și turist. Visez, călătoresc, gândesc, muncesc. Acționez și povestesc. Fac tot ceea ce pot face, simt tot ceea ce pot simţi, iubesc tot ceea ce pot iubi. Îmi plac provocările şi încerc mereu să le fac faţă. Uneori pierd, alteori câştig. Nu am jucat niciodată la Loteria Naţională, dar joc mereu la Loteria Vieţii. Au fost momente în care am jucat totul pe o carte. De cele mai multe ori am câştigat.