fbpx

Hello! Bun venit!

Eu sunt Diana Soare, ghidul tău prin acest site și prin viață, dacă vei simți să lucrăm împreună.

În câteva cuvinte, ca să știi de ce sau dacă vei continua să citești mai departe, sunt Certified Life Coach din 2017, NLP Practitioner din 2019, MBA (2022), freelancer din 2008 și blogger din 2007.

Aici sunt pentru tine, ajutându-te să schimbi ceea ce nu îți place, să te uiți la ceea ce ți se întâmplă cu alți ochi și din alte unghiuri sau creând împreună o nouă viziune pentru ca tu să trăiești ceea vrei, nu ceea ce ți se întâmplă.

Coaching?

Ce este Coaching-ul?

» O tehnică și o artă în același timp.

Un Coach este un profesionist foarte bine pregătit pentru a-i ajuta pe alții, dar combinarea cunoștințelor într-un program unic care te ghidează către succesul tău în cel mai bun timp posibil și cu cel mai mic efort este o artă.

» Un proces.

Coaching-ul necesită timp. Chiar dacă obții rezultate începând cu prima ședință, trebuie să-i acorzi timp și energie. Ai nevoie de implicare și de acțiune, dar și să-ți deschizi mintea și inima.

» O oglindă.

Un Coach va oglindi ceea ce ai deja și ceea ce este deja în interiorul tău: puterea ta, energia ta, dorința ta. Un Coach te va ajuta să descoperi resursele pe care nu credeai că le ai sau chiar credeai că nu le-ai avut.

Ce NU este Coaching-ul?

× NU ESTE o rețetă, un tipar sau o serie de sfaturi.

Un Coach nu îți va spune ce trebuie să faci și nici părerea lui despre ceea ce se întâmplă în viața ta, ci te ajută să descoperi ce vrei și cum să ajungi acolo. Nu îți va oferi nici o soluție prestabilită la problemele tale, ori o rețetă care funcționează pentru toată lumea. Te va ajuta să-ți găsești PROPRIA și CEA MAI BUNĂ SOLUȚIE.

× NU ESTE o însumare de povești motivaționale.

Mulți cred despre coaching că însumează o grămadă de povești motivaționale care îi fac pe oameni să facă lucruri nebunești. Nimic mai fals. Un proces de coaching nu este despre povești care inspiră (deși au și ele rolul lor). Coachingul este, în esență, despre acțiune, rezultate, transformare.

COACHING-ul este despre tine.

Despre ce vrei să faci și unde vrei să ajungi. Despre claritate, strategie și dezvoltare.

Care sunt principalele beneficii?

Claritate

Un proces de coaching te ajută să obții claritate, să stabilești unul sau mai multe obiective, să creezi o viziune.

Rezultat

Te concentrezi pe rezultat și ajungi acolo unde îți dorești. Coach-ul și clientul lucrează împreună pentru a elabora strategii și planuri de acțiune pentru a atinge aceste obiective.

Auto-cunoaștere

Te cunoști mai bine, ai mai mult curaj și mai multă încredere. Înțelegi mai bine mecanismele prin care te sabotezi și înveți să le schimbi.

Susținere

Pe lângă strategii și planuri, coach-ul oferă și sprijin. El/ea este acolo pentru a motiva și a încuraja clientul, asigurându-se că acesta rămâne pe drumul potrivit.

Elimini obstacole

Pe parcursul procesului, pot apărea obstacole sau blocaje. Coach-ul ajută clientul să le identifice și să găsească modalități de a le depăși.

Dezvoltare continuă

Coaching-ul nu se termină odată ce un obiectiv a fost atins. Sau nu trebuie să se termine, dar asta este o alegere personală. Mereu este nevoie de creștere, susținere, claritate.

Lucrează cu mine! Programe special concepute pentru tine. Individual sau grup.

Life Coaching & Programare neurolingvistică (NLP)

Programe individuale de Life Coaching, combinate sau nu cu sesiuni speciale de NLP (programare neurolingvistică). Sesiuni 1 la 1, dar și în cuplu ori familie (cuplu + copii, frați, părinte & copil sau adult & părinte).

Dacă ai nevoie de claritate într-o situație, o strategie, să schimbi tiparele de gândire, obiceiurile și comportamentele, un plus de motivație, încredere și energie, susținere, ori să te cunoști mai bine, să ai mai mult curaj, ori poate relații mai bune cu oamenii din viața ta, atunci coachingul te poate ajuta.

Citește mai mult despre asta aici.

Coaching pentru antreprenori & freelanceri

Fie că abia începi o afacere sau ai nevoie de ajutor pentru a crește și/sau a schimba direcția, coachingul este pentru tine.

De la sportivi olimpici la lideri de afaceri și politici, cei mai buni dintre cei mai buni lucrează cu un Coach.

Am experiență de peste 15 ani în afaceri personale, am trecut prin 2 crize majore (2008 și 2020), am învățat din multe greșeli, dar și din multe cursuri, inclusiv un program internațional de MBA la Universitatea din București (finalizat în 2022).

Vrei să afli dacă este pentru tine? Programează aici o întâlnire (online) sau scrie-mi un email la adresa diana@dianasoare.com.

Workshopuri, evenimente și grupuri organizate

Sunt persoane care preferă evenimentele de grup pentru că se pot conecta cu oameni ca ei și pot învăța prin puterea exemplului. Alții le vor pe ambele. Din când în când e ideal să treci de la un program individual la unul de grup și invers, ori chiar să le faci în paralel. Creez în permanență experiențe noi, de la workshopuri de scurtă durată (câteva ore) până la unele mai complexe, care se pot întinde pe mai multe zile ori chiar luni de zile. Dacă vrei să experimentezi, îți recomand să le încerci pe toate și apoi vei putea decide mai bine pe viitor ce ți se potrivește mai bine. Poți vedea evenimentele în derulare sau cele pe care le pregătesc folosind meniul, intrând în acest grup de WhatsApp ori înscriindu-te la newsletter.

Lucrează singur(ă)

Dacă nu ești încă pregătit(ă) să începi un proces individual, încearcă întâi cu un ebook creat special pentru tine.

Abecedarul schimbării îți aduce multe informații și tehnici concrete pe care să le aplici, dar este cu mult mai mult decât o carte pe care să o citești. 

Este un instrument valoros cu care să lucrezi în fiecare zi aplicat, fără efort, fără să ai nevoie de cunoștințe speciale și fără să necesite un timp îndelungat, investiții suplimentare sau ajutor din afară.

Acest Abecedar îți va aduce totul sau nimic, în funcție de ceea ce faci cu el și de timpul pe care îl investești. E un punct de pornire dar și un drum în sine. Va fi prietenul tău cel mai bun pentru o bună bucată de timp.

Este Coaching-ul o formă de psihoterapie?

Deși ambele, Life Coaching-ul și Psihoterapia, sunt abordări dedicate sprijinului personal, ele sunt diferite în scop și metodologie. Și chiar dacă în urma lucrului cu un coach poți simți că ai trecut printr-un demers terapeutic (și chiar se întâmplă asta), coachingul nu este și nici nu ar trebui catalogat ca fiind o metodă terapeutică. Cele 2 metode sunt, de altfel, complementare, ele nu se exclud una pe cealaltă, ba dimpotrivă.

Diferențele cele mai importante?

– Focus
Life coaching-ul se concentrează pe prezent și viitor, ajutând oamenii să-și definească obiectivele, să identifice obstacolele și să elaboreze strategii pentru a atinge acele obiective.

– Abordare
Un coach nu pune diagnostice și nici nu tratează probleme de sănătate mintală, ci mai degrabă îi ghidează pe clienți în direcția dorită, oferindu-le instrumentele necesare pentru a avansa în viața lor profesională și personală.

– Modalitate de lucru
Coachingul este un proces de transformare și implică nu doar ascultare și ghidare, ci și acțiune. În coaching vorbim despre obiective, succes, viziune, și toată atenția este pe ceea ce ne dorim să obținem, nu pe ce vrem să rezolvăm.

– Perioadă
De asemenea, lucrul cu un Coach nu se termină odată ce un obiectiv a fost atins. Coach-ul poate ajuta clientul să identifice noi obiective și să continue să crească și să se dezvolte.

Psihoterapia, pe de altă parte, este o formă de explorare a unor situații trecute care generează efecte în prezent și, de asemenea, are ca scop vindecarea unor problemele de sănătate mintală și emoțională.

Terapeutul lucrează cu pacientul pentru a diagnostica, trata și înțelege problemele emoționale, comportamentale și mentale. În psihoterapie nu ai nevoie de un obiectiv clar și nici o direcție în care vrei să mergi.

Procesul terapeutic se axează pe înțelegere, vindecare, rezolvare, nu neapărat pe dezvoltare. Faptul că dezvoltarea și evoluția apar sunt urmări firești ale procesului încheiat, dar nu un scop în sine.

În procesul psihoterapeutic este importantă înțelegerea cauzelor și a originii problemelor, ceea ce în coaching poate apărea doar tangențial.

Există, desigur, multe asemănări. Printre ele:

– Relația de încredere și lipsită de judecată de orice fel:
Atât un coach, cât și un terapeut, stabilesc o relație de încredere cu clienții lor, le oferă un spațiu sigur și lipsit de judecată, permițându-le să se deschidă, să împărtășească preocupările și să exploreze sentimentele fără teama de a fi judecați sau criticați.
– Ascultare activă:
Ambele profesii necesită abilități de ascultare activă. Este vital ca profesioniștii să înțeleagă pe deplin perspectivele și sentimentele clienților lor.
– Confidențialitate:
Ambii profesioniști sunt obligați să păstreze confidențialitatea informațiilor împărtășite de clienți.
– Dezvoltare personală și auto-descoperire:
Ambele abordări încurajează clienții să se (re)descopere și să reflecteze asupra vieții lor (atât trecut, prezent cât și viitor), oferind oportunități de creștere personală și de dezvoltare.
– Soluții personalizate:
Fie că este vorba de stabilirea unui plan de acțiune pentru atingerea obiectivelor sau de abordarea unei probleme emoționale, ambele profesii se concentrează pe furnizarea de soluții adaptate nevoilor individuale ale fiecărui client.
– Folosirea tehnicilor și Instrumentelor:
Atât în coaching, cât și în psihoterapie, profesioniștii folosesc o varietate de tehnici și instrumente pentru a sprijini procesul de dezvoltare a clienților. Aceasta poate include tehnici de comunicare, exerciții de gândire, reflecție, meditație, jurnale sau alte instrumente care ajută la identificarea și abordarea problemelor sau a obiectivelor specifice.
– Feedback:
Atât în coaching, cât și în psihoterapie, feedback-ul este un instrument esențial. Prin intermediul feedback-ului, clienții pot înțelege mai bine punctele lor forte, zonele de îmbunătățire și pot face ajustări în strategiile lor.

De ce fac eu asta?

Sau de ce să lucrezi tu împreună cu mine?

Experiență

Pentru că m-am pregătit foarte mulți ani să te pot ajuta, pentru că am trecut prin foarte multe școli și pentru că am la activ mii de ore de lucru și foarte mulți oameni pe care i-am ajutat.

Înțelegere

Pentru că acum mai bine de 15 ani eram probabil într-o situație mai rea decât cea în care te afli tu acum, iar atunci când am realizat ce creasem și în ce direcție aș fi putut merge, mi-am făcut o misiune personală din a-i ajuta pe alții să nu ajungă în situații limită.

Expertiză

Pentru că pot să îmbin armonios pentru tine informații din multe planuri, astfel încât să pot să îți garantez rezultate dacă ți le dorești cu adevărat și ești pregătit(ă) să faci schimbările necesare.

Ești sigur(ă) că vrei să plătești pentru acest articol?
Descărcări/vizualizări disponibile : 0
Ești sigur(ă) că vrei să anulezi abonamentul?