Workshop interactiv: Managementul stresului

Transformă stresul într-o oportunitate de dezvoltare. 14 octombrie 2023, BUCUREȘTI

Later edit: toate locurile pentru acest workshop au fost ocupate. Te mai poți înscrie pe lista de așteptare, dacă vrei, iar dacă cineva renunță sau nu mai poate veni vei putea participa. Dacă nu, vei primi cu prioritate invitație pentru următorul eveniment.

 

„Convingerile tale devin gândurile tale; gândurile tale devin cuvintele tale;
cuvintele tale devin acțiunile tale; acțiunile tale devin obiceiurile tale;
obiceiurile tale devin valorile tale; valorile tale devin destinul tău.”
(Mahatma Gandhi)

Cu toții știm, în teorie, ce face stresul. Știm și ce ar trebui să facem. Suntem conștienți că avem nevoie de o schimbare. Care este rezultatul? Începem de mâine. Și iar mâine. Și cu cât mâine se tot îndepărtează, stresul devine din ce în ce mai mare. Până la punctul la care îți distruge nu doar fericirea, ci și sănătatea.

Ultimii ani ne-au adus provocări pe care nici nu le-am fi putut imagina acum ceva vreme, am asistat cu toții la schimbări radicale în societate, în afaceri, în relații, în felul în care muncim și ne organizăm, în tot ce suntem și tot ce facem. Am trecut prin stări de urgență și alertă, am schimbat felul în care ne desfășurăm activitatea, poate chiar prin schimbări de carieră, multe persoane au trecut prin situații aflate la limită, am experimentat extrem de multă panică și foarte mult stres. Trece una și vine alta. Am scăpat de pandemie și am dat de inflație și de criză. Trecem și de asta și apare inteligența artificială și ajungem la noi motive de panică. Tot felul de zvonuri panicarde, multe știri negative, tot mai multă frică.

De la stres, la… succes? Este posibil?

Vino să te convingi singur(ă). În 14 octombrie, de la 13.30 lucrăm împreună pentru ca tu să transformi stresul într-o oportunitate de creștere. Înțelegi mai bine cum te afectează stresul. Înveți să îl controlezi.

Stresul este cauza numărul 1 pentru:

– pierderea țelurilor și a viselor,
– pierderea viziunii și a creativității,
– luarea deciziilor greșite,
– intrarea în panică,
– stările neproductive și nesănătoase,
– decalajul dintre decizie și faptă (atunci când decidem ceva și brusc facem altceva),
– competitivitatea exagerată, dusă la extrem, care naște incapacitatea de a colabora cu ceilalți, neîncredere în forțele proprii dar și în oamenii din jur, schimbarea direcției și multe altele, până la
– distrugerea relațiilor (nu doar a celor de cuplu, a relațiilor în general),
– îmbolnăviri destul de serioase. Serios, dacă nu mă crezi, întreabă orice doctor și îți va spune că stresul nu numai că te poate îmbolnăvi, dar chiar te poate omorî.

Și astea sunt doar câteva aspecte.

Ce vreau să înțelegi este că NU trebuie să fie așa.

Suntem influențați de ce se întâmplă în jurul nostru, dar asta nu înseamnă că trebuie să trăim la fel cu toți ceilalți. Dacă șeful e stresat și stresant nu trebuie să mă stresez și eu. Dacă oamenii din jur pun presiune pe mine să fac ceva, nu înseamnă că eu trebuie să o accept. Sigur că nu e ușor să fii relaxat când toată lumea din jurul tău este stresată și în permanentă alergătură, dar asta nu înseamnă că nu se poate.

Mai mult decât atât, suntem cu toții înzestrați cu capacitatea de a face alegeri. Și că nu doar mediul te influențează pe tine, ci și tu influențezi, la rândul tău, mediul. Oricât de dificil ar părea să ieși din situațiile în care ești acum, nu este pe atât de greu în realitate. Ai nevoie să înțelegi ce se întâmplă cu tine și de ce, să înveți cum să faci altfel de alegeri și ce strategii să adopți, după care să acționezi. 

Din păcate suntem atât de obișnuiți să trăim în stare de stres că nici nu mai știm cum ar fi fără. Cum ar arăta o zi obișnuită dacă nu ne-am trăi viețile ca și cum ne fugărește în permanență cineva? Cum am fi dacă într-o zi s-ar termina problemele pe care le avem? Dar dacă ne-am trezi și am iubi ceea ce facem, locul în care suntem, starea pe care o avem? Dacă am fi sănătoși, fericiți și recunoscători?

Ce primești? Sau ce îți iese ție, concret, dacă vii la acest eveniment?

Informații. Vei primi informații despre ce se întâmplă cu tine (dar și cu ceilalți) în momentele tensionate.

Strategii. Primești tehnici concrete, dovedite că funcționează, care să te ajute în viața de zi de zi. Aka instrumente pe bune, nu idei.

Un „plan” personalizat. Vei lucra la o nouă viziune asupra vieții tale și vei pleca cu cel puțin câteva idei despre ce ai de făcut.

Vom discuta despre:

Stările neproductive. Cum ieși din ele? De ce ești în această situație? Cum (te) controlezi ceea ce ți se întâmplă?

Nevoile psihologice umane de bază. Care sunt? Ce se întâmplă dincolo de ceea ce conștientizezi? Cum poți schimba ceea ce trăiești?

Obiective, planuri, viziune. Este vreo diferență între ele sau sunt sinonime? Care este oul și care găina? Ce te stresează cel mai tare și de ce?

Convingerile limitative. Stresul le cauzează sau ele cauzează stresul? Ce sunt, cum te afectează și cum le schimbi?

Resurse. Cum te motivezi să începi și, mai ales, cum să continui? De unde îți iei resursele necesare și cum le folosești mai bine?

Încrederea de sine. Pare ceva din cărțile de povești. Dar vei vedea că nu lipsa încrederii este problema, ci povestea pe care ți-o spui.

Învățul și dezvățul. Așa sunt eu și mama altul(a) nu mai face. Ești sigur(ă)? Îți voi arăta că, de fapt, ești ceea ce alegi să fii. Dar e nevoie să te dezveți întâi și apoi să te re-înveți.

Realitatea și povestea din mintea ta. Cum să vezi ceea ce nu vezi. Iluzia controlului care ne duce, de fapt, la pierderea controlului.

Gândirea pozitivă, între mit și realitate. Legea atracției, mindfulness, trăirea în prezent, intenție, creație, inspirație. Percepție, perspectivă, poziționare.

Vor fi 4 ore de lucru intensiv în care vei identifica măcar o convingere limitativă, vei aborda ceea ce ți se întâmplă din cel puțin un unghi diferit, vei înțelege care sunt mecanismele care te țin pe loc și creează un continuum de stres în viața ta.

Vei înțelege de ce stresul pare să te iubească și să nu te mai părăsească și cum poți schimba ceea ce pare acum o problemă într-un mecanism de auto-motivare și dezvoltare.

Dacă nu am avea niciun stres, probabil cu toții am trăi o stare semi-vegetativă. În 99% dintre situații, situațiile care nu ne plac ne forțează să schimbăm. Problema este că nici nu ne schimbăm și nici nu ne relaxăm, iar corpul nostru nu este construit să trăiască în asemenea situație fără oprire. Și tocmai când crezi că te-ai obișnuit să trăiești așa, apare nota de plată. Din păcate, foarte rar această notă este mică și ușor de achitat.

Alege să schimbi asta chiar acum.

Data și locul: 

BUCUREȘTI, 14 octombrie 2023, orele 13.30 – 18.00.

Vom începe la orele 13.30 și vom finaliza în jurul orelor 18.00, dar ar fi bine să nu îți așezi vreo altă întâlnire chiar imediat după, întrucât e posibil să vrei să rămâi în energia grupului o vreme după ce întâlnirea se termină.

Locul exact va fi anunțat doar participanților care confirmă înscrierea.

Ne vom vedea într-un spațiu central, ușor de accesat pentru oricine. Va fi anunțat cu câteva zile înainte de eveniment, pentru că depinde foarte mult de numărul de participanți. 

Va fi un workshop interactiv, vom face exerciții, vom discuta, poate chiar ne vom juca. Vino deschis(ă) să primești informații, dar și să împărtășești.

Ce ai de făcut pentru participare?

Locurile au fost epuizate, te poți înscrie pe lista de așteptare.

Costul atelierului: 250 lei.

Reduceri:

– 20% reducere dacă te înscrii și achiți cel târziu în 14 septembrie: 200 lei.

– 10% reducere între 14 și 24 septembrie225 lei.

Începând cu 24 septembrie și până la epuizarea locurilor, tariful este 250 lei. Dacă nu se ocupă toate locurile, înscrierile se încheie automat în data de 10 octombrie, pentru a avea răgazul de a mă pregăti pentru voi. 

Nu se poate achita la intrare, de aceea asigură-te că ai un loc rezervat cât mai repede cu putință.

Dacă te înscrii și nu vei putea participa…?

Dacă va fi să apară ceva neprevăzut, te rog să mă anunți imediat ce afli, cel târziu cu 48 de ore înainte de începerea evenimentului.

Dacă mă anunți cu cel mult 10 zile înainte, pot returna suma achitată fără nicio altă explicație sau o pot aloca pentru un alt eveniment la care vei dori să participi.

Dacă mă anunți cu mai puțin de 10 zile înainte, atunci îți pot returna banii cu condiția ca locul tău să fie ocupat de altcineva.

Cu 48 de ore înainte poți doar să trimiți pe altcineva în locul tău, dar numai dacă mă anunți înainte și persoana se înscrie în grup.

Ce se întâmplă dacă din motive legale evenimentul nu se va putea desfășura?

În cazul în care apar situații de închidere a spațiilor interioare sau o nouă stare de urgență ori altceva și evenimentul nu poate avea loc, atunci vom putea face online (dacă vei opta pentru asta), vom reprograma pentru o altă dată sau ți se vor returna banii integral.

 

Înscrie-te pe lista de așteptare!

___________________

Nu e pentru tine asta, dar vrei să păstrăm legătura? Abonează-te la newsletter. Sau vrei un instrument de lucru, complet gratuit, care te poate ajuta chiar acum să faci o schimbare? Apasă aici. 

Exit mobile version