Spune-mi ce te doare și îți spun cine ești

Oricine ai fi tu, cel/cea care ai ajuns aici, deja ești familiarizat(ă) cu ideea că nu există accident sau întâmplare și că ceea ce ne doare are o cauză mai profundă decât banalul virus sau mica bacterie sau epidemia nu știu care sau căzătura sau contextul sau vârsta sau…

Că ești la prima intrare pe blogul meu sau ai revenit pentru că mă cunoști, nu e o noutate pentru tine și nici o mirare faptul că în durerile și experiențele neplăcute de sănătate sunt angrenate emoții nevindecate, gânduri nerostite și mult prea des folosite, probleme băgate „sub preș”, programe mentale pe care nu le putem „vedea” cu ochiul liber.

Bruce Lipton a fost întrebat odată: dacă nu putem conștientiza programele subconștiente care ne fac rău, cum le putem schimba? Răspunsul este unul banal, se pare: uită-te în jurul tău, la viața ta, la ceea ce ai construit, la ce ai, la ce îți dorești și nu se întâmplă și vei vedea ce lume interioară ai. Nu trebuie să știi exact, cu punct și virgulă, cum se numește sau cum se așterne pe hârtie o credință care te sabotează din interior, trebuie doar să te uiți la exterior, să vezi cum se prezintă, să fii deschis către tine și viața ta și să încetezi să te mai minți. Apoi vei putea schimba și interiorul și exteriorul.

Ai citit deja o sumedenie de articole cu cele 10 gânduri care te fac să zbori, cele 10 porunci ale unei vieți fericite, cele 10 minuni pe care le poți înfăptui, cele 10 emoții benefice, cele 10… multe 10 și-alte 10 și încă 10 de orice 10 pe care le dai mai departe, le uiți imediat și o iei de la capăt cu alte 10…

Ți-au fost de ajuns? Dacă da, dacă ești pregătit(ă) să schimbi cu adevărat ceva, dacă te-ai săturat să scapi de răceală ca apoi să dai de balonare ca apoi să treci la laringită ca apoi să te doară capul, ca apoi să-ți sucești o gleznă, ca apoi să te lovești în colțul mesei, ca apoi să-ți iasă un coș pe nas, ca apoi… și să tot spui cât de ghinionist(ă) ești și ce grea e viața, atunci îți recomand 2 cărți. Pentru început. După ce le citești pe astea, atunci poți să intri în pagina de recomandări și să le comanzi și pe celelalte.

Prima dintre ele este Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor – Jacques Martel. Asta nu se citește ca o carte pur și simplu, chiar este un dicționar. Ce faci cu el? Ia prima durere pe care o simți sau ai simțit-o ieri sau alaltăieri și caut-o în dicționar. Caută după numele bolii, după organ, după simptome, după cum simți sau în funcție de informația pe care o ai. Totul e în ordine alfabetică, deci nu ar trebui să fie greu să găsești ce cauți. Citește ce scrie acolo, du-te și vezi și alte articole, dacă este indicat așa, apoi întreabă-te: este ăsta adevărul meu?

Din experiență îți spun că da. Ai de ales între a recunoaște și a continua să te minți că nu e așa. Dacă alegi prima variantă, atunci vei ști ce ai de făcut. Dacă o alegi pe a doua, următoarea dată când te doare ceva sau ai o problemă, cât de mică, mergi iar la dicționar. Mare îți va fi mirarea să vezi că următoarea problemă ar putea avea cam aceleași cauze. Din nou, poți alege.

Într-o zi, cât mai aproape de momentul ăsta sper, vei alege să vindeci. Și atunci ți se va deschide calea și către ce anume poți face pentru asta. Poți găsi o tehnică de vindecare alternativă, energetică, homeopată sau orice altceva, te poți ajuta prin Coaching, NLP, psihoterapie etc. Cel mai greu pas este să conștientizezi. După aia, lucrurile sunt simple, crede-mă.

Dacă nu știi de unde să pleci și cum s-o apuci, scrie-mi și te ajut. Dicționarul pe care ți-l recomand este un instrument excepțional de a vedea în interiorul tău. Îl folosesc de câțiva ani pentru mine, pentru ai mei, pentru prieteni, pentru clienți. Încă nu am găsit vreo greșeală. Un mic exemplu, cunoscut tuturor, mai ales că a și venit sezonul perfect pentru manifestare:

„Răceala, denumită şi rinită, este o infecţie virală, care declanşează tuse şi curgerea nasului. Cea mai cunoscută formă este rinita acută (coriza). Răceala se manifestă şi prin dureri de spate, oboseală, nas înfundat. Este foarte răspândită şi foarte contagioasă. Deoarece corpul este afectat de o bacterie sau un virus, acest lucru indică o scădere a sistemului imunitar. Această stare poate proveni din confuzia gândurilor mele, din faptul că nu mai ştiu încotro să merg. Trăiesc o stare de dezordine totală şi sensibilitatea mea este foarte afectată. Există prea multe lucruri de gestionat, în acelaşi timp. Mă întreb de unde să încep. Mă simt zdrobit de obligaţiile familiale sau profesionale. Îmi este frig şi atunci „răcesc” şi răceala se declanşează. Răceala îmi oferă un timp pentru odihnă, în care mă pot „proteja” de ceilalţi şi pot păstra distanţa faţă de ei, pentru a intra în contact cu mine însumi. Deoarece există o eliberare de secreţii, este posibil să trăiesc o situaţie emoţională care mă afectează profund şi faţă de care trăiesc multe emoţii, care nu vor decât să fie eliberate. Există vreun lucru pentru care aş vrea să plâng, fără să recunosc însă? Deoarece am nasul înfundat, oare există vreo situaţie sau o persoană „care miroase urât” şi pe care nu vreau să o simt aproape? Pentru că o răceală poate afecta atât pieptul, cât şi capul, poate exista un dezechilibru dacă îmi concentrez toată atenţia pe un plan, ignorându-l pe celălalt. Fiind de multe ori în legătură cu frigul, este bine să mă întreb care este situaţia sau care sunt cuvintele ce mi-au fost spuse şi care au „răcit” relaţia respectivă, sau care mi-au „îngheţat” corpul în aşa fel încât m-am simţit rănit, dezamăgit şi vinovat. Am relaţii reci cu cineva? Există cineva care mă vorbeşte pe la spate ? Sau eu sunt cel care mă „răcesc” faţă de propria mea durere şi supărare?”

Nu îl prea găsești în librăriile de la șosea, oriunde ar fi șoseaua pe unde treci, de aceea, ca să îți fie ușor, îți dau și linkul de unde îl poți cumpăra online.

A doua carte pe care ți-o recomand te ajută să înțelegi cum ai ajuns să ai credințe care te sabotează. Cum e cu ADN-ul, cu biologia, cu mintea conștientă și cea subconștientă și cu programarea mentală. În esență, este o carte despre relații. În practică, este o carte despre tine, o carte care, dacă ești dispus(ă) să deschizi ochii, ți-i va deschide.

Toată viața ne-o construim pe relații, în funcție de relații și în interiorul unor relații. Că sunt amoroase sau de altă natură, nici unul dintre noi nu trăiește în afara relațiilor.

Cartea asta e cu atât mai utilă, cu cât îți va da și instrumente cu ajutorul cărora să schimbi ceva în viața ta. Adică nu îți va spune doar ce nu merge și de ce nu merge, ci și ce să faci ca să meargă. E mică, o citești în câteva ore, dar o poți folosi în practică o viață întreagă. Se cheamă Efectul de lună de miere, este scrisă de Bruce H. Lipton și publicată la Editura For You. Îți redau un mic pasaj, ca să înțelegi ce informații vei primi dacă îi vei da o șansă și câteva ore din timpul tău:

”În timp ce mintea conștientă este creativă și poate folosi această creativitate pentru a învăța, mintea subconștientă învață în primul rând fie prin hipnoză, fie prin crearea de deprinderi. Înainte de a împlini șapte ani, mintea subconștientă a descărcat rapid convingeri, deoarece creierul funcționa în special pe frecvența undelor cerebrale theta. După vârsta de șapte ani, principala sursă de învățare a minții subconștiente este prin deprindere. Cum ai învățat tabla înmulțirii? Repetând, iar și iar, seria de numere, până la urmă ai memorat modelul și îl poți spune automat. Repetiția crează deprindere; și acesta este mecanismul fundamental pentru programarea modelelor comportamentale conștiente.”

O poți comanda aici sau o poți găsi în librării.

Te aștept cu impresii după ce le-ai citit. Dacă ai nevoie de sprijin în schimbările pe care vrei să le faci, citește ce pot face pentru tine și, dacă îți dorești să lucrăm împreună, știi ce ai de făcut. Vrei să citești mai multe, abonează-te la newsletter și/sau urmărește pagina mea de Facebook.

Exit mobile version