fbpx

Recomandări

Cărți pe care le-am citit, unele de mai multe ori chiar, și de care mă folosesc. Articolele au și alte recomandări, pe măsură ce citești ceea ce scriu, poți vedea și altele. Dacă dai click pe titluri ajungi către magazine online de unde le poți cumpăra și unde poți vedea și descrieri mai detaliate. Din când în când updatez lista, deci revino pe această pagină când ai ocazia. La momentul la care le adaug în listă, ele sunt disponibile în librăriile online către care fac legătura, dar nu țin evidența stocurilor (magazinele nu îmi aparțin), deci nu pot garanta că le găsiți acolo în fiecare secundă.


Liniștea vorbește – Eckhart Tolle

„Aceasta nu este o carte pe care s-o citești din scoarță în scoarță și apoi s-o uiți în bibliotecă. Trăiește cu ea, răsfoiește-o frecvent și, cel mai important, las-o deoparte la fel de frecvent, altfel spus, petrece mai mult timp ținând-o în mână decât citind-o […] Îngăduie cărții să-și îndeplinească menirea, să te trezeasca și să te scoată la lumină departe de cărările bătătorite ale gândirii tale repetitive și condiționate.” Eckhart Tolle.


Puterea prezentului – Eckhart Tolle

O carte pe care o citești cu pixul și foaia de hârtie în mână sau nu o citești deloc. O carte care îți schimbă perspectiva asupra realității. O carte pe care e musai să o pui în practică, altfel va fi doar o pierdere de vreme. O zicală veche tibetană spune cam așa: dacă ai informația, dar nu faci nimic cu ea, nu o pui în practică, e ca și cum ai aprinde lampa într-o cameră întunecată dar ai ține ochii închiși. Dacă preferi să ți se citească, o găsești aici în varianta audiobook.


Puterea extraordinară a subconștientului tău – Joseph Murphy

Dacă treci peste stilul american ușor enervant, peste care eu am trecut ceva mai greu prima dată când am citit-o, această carte vine cu câteva informații pe care dacă le pui în practică îți vor aduce multe beneficii. Esența cărții este extrem de valoroasă și te îndemn să citești cu atenție și să recitești pentru a putea înțelege de ce anume anumite lucruri în viața ta sunt cum sunt. De asemenea, îți aduce și instrumente ajutătoare pentru a schimba ce nu îți place.


Zero limite – Joe Vitale

O carte pe care am citit-o imediat după ce a apărut. Nu eram pregătită pentru ea, așa că, deși m-a impresionat, nu a schimbat nimic în mine. Ani de zile după aceea, ajunsă la o răscruce de viață, am regăsit-o întâmplător și am recitit-o. De 2 ori. Mi-a deschis ochii și m-a ajutat să schimb la mine multe lucruri care nu numai că m-au ajutat pe mine, dar i-au ajutat pe toți oamenii dragi mie. Uneori, pentru a face binele cel mai mare unei persoane trebuie doar să schimbi ceva la tine. Dați-i o șansă, e o carte fenomenală.


Starea zero – Joe Vitale

Continuarea cărții Zero limite, acest volum te ajută să aprofundezi informațiile din prima carte și îți aduce elemente noi pe care să le pui în practică. Nu o citi înaintea cărții Zero limite, nu pentru că nu ai înțelege neapărat despre ce e vorba (e o carte de sine stătătoare), dar pierzi niște informații de bază.


Factorul de atracție – Joe Vitale

O carte care te ajută să înțelegi cum faci de atragi în viața ta situații, oameni, contexte care nu îți plac. Te învață să devii responsabil pentru ce ți se întâmplă și să schimbi ceea ce nu ți se potrivește cu adevărat. Citită împreună cu Zero limite și Starea Zero, pe care le găsești mai sus, devine un instrument excelent de schimbare.


Matricea divină. Un pod ce leagă timpul, spaţiul, miracolele şi credinţele – Gregg Braden

Când crezi că nu te mai poate șoca nimic, atunci citește cartea asta. Când crezi că ai înțeles destul de bine cum funcționează lumea, universul, organismul uman, psihologia, atunci citește această carte. Ai două variante: să crezi că e nebun sau să te întrebi: și totuși, dacă e așa? Păi dacă e așa, atunci înțelegi că lumea asta s-ar putea să fie un loc în care miracolele se petrec la fiecare pas, doar că miracolul începe să prindă alte înțelesuri.


Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul – Robin S. Sharma

Best seller internațional și azi, la ani de zile după prima publicare, Călugărul care şi-a vândut Ferrari-ul este un semnal de trezire. Scrisă sub forma unei fabule spirituale, carte aduce 7 lecții practice pe care le poți pune în practică oricând. Te poate ajuta să îți descoperi misiunea în această viață, să dezvolți o gândire sănătoasă, să apreciezi altfel viața, timpul și relațiile cu cei apropiați, să ai mai multă încredere și ceva mai multă disciplină în viața ta.


Biologia credinţei. Eliberarea puterii conştiinţei, a materiei şi a miracolelor – Bruce H. Lipton

„Am citit Biologia credinței de când a ieșit de sub tipar. Este o carte deschizătoare de drumuri ce ne-a furnizat un cadru științific îndelung așteptat pentru conexiunea dintre minte și corp. Intuițiile și cercetările lui Bruce au creat baza pentru revoluția epigenetică ce stabilește acum bazele unei perspective bazate pe conștiința asupra biologiei. Cu toții îi suntem profund îndatorați.” – Dr. Deepak Chopra

Această carte îți va arăta cum și de ce nu suntem victimele geneticii, ci stăpânii biologiei noastre. Cum luăm controlul și ce avem de făcut pentru a fi sănătoși din toate punctele de vedere.


Efectul de Lună de Miere – Bruce H. Lipton

După ce în cartea anterioară ne arată despre cum funcționăm, în această a doua carte, dr. Bruce Lipton folosește argumente ştiinţifice ca să ne arate că fericirea până la adânci bătrâneţi nu este un concept inventat de Hollywood, ci o realitate posibilă şi accesibilă tuturor. Această carte este de citit și dacă ești într-o relație și dacă dorești să ai o relație. Te va ajuta să ai relații armonioase nu doar cu partenerul de cuplu, ci cu toți ceilalți oameni.


Conversații cu Dumnezeu (3 volume) – Neale Donald Walsch

Greu să îți descriu această carte. Îți spun doar atât: dacă Dumnezeu pentru tine înseamnă dogma bisericească și nu vrei să ieși din ea, nu citi aceste cărți, te vor revolta cum nu cred că te-ar putea revolta vreodată altceva. Dar dacă Dumnezeu pentru tine înseamnă mai mult decât un moș cu barbă aflat undeva, deasupra ta, care îți urmărește orice pas și te pedepsește sau te premiază, atunci citește-le. Sunt 3 volume absolut uluitoare. Se pare că mai vin încă 3, dar deocamdată recent a apărut unul singur: volumul IV, Trezirea speciei.


Trezește uriașul din tine – Anthony Robbins

Disponibilă în varianta tipărită sau audiobook, dacă preferi să auzi. O carte cu reguli și informații pe care să le folosești practic. O carte care te motivează și te ajută să îți pui în ordine priorități, să faci altfel decât făceai până acum, să schimbi comportamente. Vei înțelege cum emoțiile declanșează situații și cum să le ții sub control.


Marele dicționar al bolilor si afecțiunilor – Jacques Martel

Acest dicționar este un instrument pentru deschiderea conștiintei și pentru studiu, nu doar pentru sine, ci și pentru familie sau pentru cei din jurul nostru. Dacă vrei să înțelegi cum te afectează gândurile și emoțiile la nivel de organism și ce declanșează, atunci acest dicționar este un extraordinar instrument. De la banala răceala până la boli foarte grave, această carte îți va explica cum și de ce. Nu te va vindeca, însă, nu o înlocui cu sfatul unui medic. Dar poate fi un instrument de înțelegere, de investigare și de transformare, pentru a ne ajuta pe fiecare dintre noi în demersul complet de vindecare.


Povestea vieții tale. Cum treci de la visare la împlinire?

Învaţă să îţi schimbi gândirea, astfel încât să îţi recapeţi încrederea în tine şi pofta de viaţă. Un work-book mai mult decât un e-book, Abecedarul schimbării îți aduce informații, tehnici și exerciții care te ghidează pas cu pas, concret, aplicate la lumea modernă, dar și exemple concrete. Un ghid al cunoașterii și auto-cunoașterii, complet și complex, un manual pentru viață, care te va ajuta să schimbi, să evoluezi, să înțelegi, să practici, să te motivezi, să continui. De la A la Z.

Diana Soare. Căutător de sensuri. Life coach. NLP Practitioner. Blogger. Călător.

Femeie, fiică, soră, mătusă, iubită și prietenă. În orice ordine se nimerește în funcție de situație și de moment. Câte puțin din toate și toate la un loc. Visez, călătoresc, gândesc, muncesc. Acționez și povestesc. Exist, simt, fac ce simt şi când simt. Visez şi îmi împlinesc visele. Trăiesc intens ce mi se oferă, cu bune şi rele, dar încerc să nu iau de la viaţă decât lucrurile frumoase. Astăzi, acum și aici, ajut oamenii să depăseașcă limite, să se cunoască mai bine pe ei și pe alții, să își construiască o altă viață. O viață pe care și-o doresc de mult. Continuă să citești aici.