Mic ghid de transformare interioară

Alege să ai un an 2018 încununat de succese și împliniri.

„Convingerile tale devin gândurile tale, gândurile tale devin cuvintele tale, cuvintele tale devin acţiunile tale, acţiunile tale devin obiceiurile tale, obiceiurile tale devin valorile tale, valorile tale devin destinul tău.”
Mahatma Gandhi

Când ți se dă un vis, ți se dă și calea (căile) prin care să îl atingi. Dar dacă nu faci eforturi, pierzi vremea, nu investești, te ascunzi, te plângi, crezi că toată lumea e împotriva ta și că viața e grea, nu ai cum să ajungi să îți trăiești visul. Te surprinzi spunând: nu am bani, nu îmi permit, nu pot, nu știu cum să fac, nu sunt în cercul potrivit de oameni, nu e momentul potrivit, nu sunt în țara potrivită, nu am relația potrivită, nu sunt apreciat(ă) cum trebuie? Simți că te sacrifici mereu pentru cineva sau ceva? Simți că ești puternic(ă) pentru că știi să îți ascunzi lacrimile și durerea? Aștepți o zi mai bună, un prieten să te sune, să înceapă copiii școala, să termine copiii școala, să te măriți/însori, să divorțezi, să treacă și ziua/ săptămâna/ luna asta, să mai slăbești câteva kg, să îți iei mașină, să vinzi mașina, să vină alegerile, să pice guvernul, să se schimbe ceva…?

E timpul să te oprești. Și să îți amintești ce gândeai/făceai acum 1 an. Dar acum 5? Crezi că peste 5 vei face altceva? Dacă azi nu schimbi nimic, cum crezi că va fi peste 1 an, peste 5, peste 10?

De câte ori ți-ai promis că „de mâine” începi un nou regim, te lași de fumat, îți cauți un alt loc de muncă, te apuci de yoga… De câte ori ai renunțat înainte de „mâine”? Dar de câte ori „mâine” te-ai apucat și după câteva zile ai renunțat? De câte ori ai spus: dacă aș fi început atunci, dacă aș fi făcut atunci, dacă aș fi… atunci? Dacă ai fi început acum 1 an sau 2 sau 5, cum ar fi fost azi? Dar dacă nu începi măcar azi, de câte ori vrei să te mai întrebi „dacă aș fi… atunci”?

Nu îți spun toate astea ca să te supăr, ți le spun pentru că vreau să te ajut. Primul pas este conștientizarea. Dacă dai vina mereu pe exterior, atunci acest text și toate celelalte din blogul meu nu sunt pentru tine. Dar dacă te regăsești în cele de mai sus, ești dispus(ă) să îți asumi responsabilitatea pentru viața ta și vrei ceva mai bun, atunci ai nimerit unde trebuie. După conștientizare și asumare, pasul următor este să ceri și să accepți ajutor. Apoi să începi și să te ții de treabă.

99% din toate afacerile/ proiectele/ visurile pe care le începem se pierd din cauza lipsei de angajament, de motivație și de strategie.

De obicei, anturajul este primul pe lista sabotorilor. Îți vine o idee, te duci și o spui familiei, prietenilor, oamenilor în care ai încredere și pe care îi iubești. Și ei încep să îți spună că nu e posibil, că nu ai resurse, că e un vis prea mare, că e bine să crești mai întâi, să ai mai mulți bani etc. Și până să începi… nu mai începi. Sau începi și dai de greu și auzi doar „ți-am spus eu”. Dar, de fapt, în spatele acestui sabotor stă un altul: lipsa de încredere în tine. Dacă ai avea încredere cu adevărat, nimeni și nimic nu te-ar putea împiedica să faci ceva. Chiar și atunci când anturajul te susține, neîncrederea în tine și în capacitățile tale te va sabota permanent. Apoi vin, în ordine aleatorie: obișnuințele, credințele, frica, lenea, judecata, lipsa informației sau neaplicarea informației pe care o ai, lipsa de acțiune și mulți, mulți alți factori care te împiedică să înaintezi.

Pentru că vreau să îți mulțumesc că ești aici, îți voi face un cadou special.

Nu îți pot schimba eu anturajul, dar te pot ajuta să îl schimbi tu singur(ă) sau să nu îl mai lași să te afecteze. Te pot ajuta să ai mai multă încredere în tine și să îți dau informații pe care le poți aplica pentru a schimba ceva cu adevărat în viața ta. Te pot ajuta să rămâi motivat(ă) și să nu mai renunți. Te pot ajuta să schimbi acele lucruri/ obiceiuri/ gânduri care te țin pe loc. Te pot ajuta să începi să generezi în viața ta rezultate cel puțin surprinzătoare. Poți începe de azi, citind aici. Dar, desigur, nu despre asta e vorba acum și aici.

Dacă vrei cu adevărat să faci ceva pentru tine, dacă ai crezut până acum că nu poți, nu îți permiți, nu știi, cadoul meu pentru tine acum și aici va fi un mic ghid de transformare,

cu exerciții practice și informații care, aplicate, vor avea puterea de a te ajuta să schimbi ceva. Nu tot, desigur, și nu tot peste noapte. Nu pentru că nu aș vrea eu, ci pentru că unele lucruri trebuie făcute treptat, iar unele nu le poți face singur(ă). Dacă te-ai trezi mâine fiind o cu totul altă persoană, nu numai că nu te-ai putea recunoaște, dar ai putea experimenta lucruri nu tocmai sănătoase. Zis și făcând, pentru a primi cadoul trebui să te înscrii la newsletter, completând datele tale mai jos. Ghidul va fi trimis pe email doar celor înscriși. Nu va fi publicat nici pe blog, nici pe Facebook și nici în altă parte. Dacă ești deja înscris(ă) la newsletter și nu îl ai încă, dintr-un motiv sau altul, scrie-mi și ți-l trimit, nu trebuie să faci nimic (desigur, să nu te dezabonezi), documentul va fi transmis tuturor celor care au ales să fie în baza mea de date, nu doar celor care se înscriu acum. Ce poți face, însă, util, este să le spui prietenilor tăi. Ghidul îl vei primi automat, în câteva miute după ce te înscrii la newsletter. Sigur, vei putea să te dezabonezi oricând după aceea, primirea documentului nu te obligă la nimic.

Apasă acest link, lasă-mi datele tale și vei primi ghidul în câteva minute.

Vrei șă știi mai multe despre mine și ce pot face pentru tine? Citește aici și aici.

Completează acest chestionar, ajută-mă să știu cine ești și îți trimit un mesaj personalizat.